Infographic over social media gebruik in 2012

Bron: www.creotivo.com

Onderzoeksbureau Creativo heeft de afgelopen tijd statistieken verzameld over het gebruik van social media en de populariteit van 7 platformen: Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google Plus, YouTube en Instagram. De resultaten hebben zij verwerkt in de onderstaande infographic. Uit de visualisatie blijkt dat we iedere minuut van de dag 3.600 foto’s delen op Instagram, 100.000 tweets publiceren en 48 uur aan video’s uploaden op YouTube.

POPULARITEIT
Facebook blijft nog steeds de populairste sociale netwerk van dit moment. Op de tweede plaats staat Twitter, gevolgd door Google Plus en LinkedIn. Wanneer we kijken naar de populariteit onder vrouwen en mannen, is het visuele prikbord Pinterest het populairst onder vrouwen (ruim driekwart!).

Mannen loggen vaker in op Google Plus dan het vrouwelijke geslacht. Verder blijkt uit de cijfers dat we social media vaker en overal gebruiken. Maar liefst 91 procent van het mobiele internetverkeer besteden we aan activiteiten op social media. Het blijkt maar weer dat we nog lang niet zijn uitgekeken op deze media.

Wil je alle 100 feiten en cijfers over het gebruik van social media lezen? Scroll dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

HEUS?! marketing heeft ruime ervaring met de succesvolle inzet van social media in campagnes en communicatie. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Reageren


*